Hjælp de fordrevne i Nordirak | Mission East

Hjælp de fordrevne i NordirakRamt af fem kugler

I et tyndt telt i de kolde kurdiske bjerge bor fem børn med deres bedstefar. Her har de hutlet sig gennem tilværelsen, siden forældrene blev skudt af krigere fra Islamisk Stat i juni sidste år.

Børnene, hvoraf den ældste var blevet ramt af fem kugler, gennemlevede ti dage med sult og tørst på Sinjar-bjerget, inden de nåede i sikkerhed i irakisk Kurdistan. Her blev de for nylig fundet af Mission Østs medarbejdere, der nu har forsynet dem med tæpper og vintertøj. Hør hele familiens historie i videoen.

 

 

Giv et bidrag

hjælp de mest udsatte

Hjælp de fordrevne i Nordirak

I starten af 2015 fandt en af de hidtil største distributioner af nødhjælp i Mission Østs historie sted. 4.000 sårbare familier, der har søgt tilflugt i det nordlige Irak, har fået vintertøj, sko, tæpper og materialer til forbedring af deres opholdssteder, så de blev i stand til at klare sig igennem vinteren. Mission Østs team af nødhjælpsarbejdere vil fortsat opsøge de mest udsatte fordrevne omkring byerne og i de øde bjerge og uddele de mest basale fornødenheder.

Irak er i øjeblikket en af verdens farligste krigszoner. 2,68 millioner mennesker lever en usikker tilværelse som internt fordrevne i landet, der fortsat er præget af væbnet konflikt og forfølgelse af etniske mindretal.  

Hjælp Iraks fordrevne med at overleve en af de værste humanitære kriser i nyere tid, så de kan genopbygge deres samfund.

Læs mere om, hvad Mission Øst gør for at hjælpe fordrevne i en af Iraks hårdest ramte regioner.

Danske Knud Andersen leder Mission Østs hjælpeindsasts i Mosul og Nordirak.

6. februar 2017

Mission Østs nødhjælpskoordinator Knud Andersen fortæller, hvad der skal til for, at man kan dele tæpper, madrasser og overlevelsespakker ud til nødlidende familier i Mosul uden at komme for tæt på kampene, og uden at der opstår tumulter blandt overlevende, som har mistet alt.

Mission Østs arbejde i Irak bliver omtalt i det nyeste SommerCamp magasin

På SommerCamp 2016 blev der indsamlet over 200.000 kroner, som nu giver nødhjælp, psykologisk førstehjælp og støtte til genopbygning for tusindvis irakere, som er drevet på flugt fra Islamisk Stat.

Af Svend Løbner i pinsekirkernes SommerCamp-magasin

Tæpper og madrasser uddeles til fordrevne, der nu må opholde sig i private hjem med op til fire familier i hvert hjem. Foto: Ben Granby

20. januar 2017

Danske Knud Andersen er med sit Mission Øst-team i og omkring det krigshærgede Mosul og har uddelt nødhjælp til i alt 9.000 fordrevne. ”Vi er tæt ved frontlinjen og kan høre fly og artilleri kommer ind over os,” fortæller han.

Nødhjælpen fra Mission Øst læsses over i mindre lastbiler, så det er nemmere at komme ind i det krigshærgede Mosul med hjælpen til 2.100 irakere fanget i kampene.

Mission Øst har netop uddelt tæpper, hygiejneartikler og førstehjælpsudstyr til 2.100 personer i den østlige del af den krigshærgede storby.

Mission Øst har netop været inde i det østlige Mosul og har uddelt nødhjælpspakker til 2.100 mennesker, der er fanget i konflikten mellem Islamisk Stat og Iraks sikkerhedsstyrker.