Hjælp Myanmars desperate flygtninge | Mission East

Hjælp Myanmars desperate flygtningeSådan kan du hjælpe

SMS ME100 til 1245
og støt med 100 kr.
 

MobilePay til 20 13 12 12
Skriv AKUT-LP

Skriv dit fulde navn og cpr-nummer i beskedfeltet, hvis du ønsker fradrag.

 

Giv et bidrag

hjælp de mest udsatte

Hjælp rohingya-familier på flugt fra Myanmar

Siden slutningen af august er over en halv million mennesker fra Myanmars forfulgte rohingya-mindretal flygtet over grænsen til Bangladesh. De har desperat brug for nødhjælp fra Mission Øst og andre hjælpeorganisationer. 

Lal Bana er en ung mor på 20 år og tilhører Myanmars overvejende muslimske rohingya-mindretal. Da hendes hjemlandsby i landets Rakine-provins blev angrebet, og der blev sat ild til hendes hus, måtte den højgravide kvinde og hendes toårige datter flygte op i bjergene. Efter tre dages flugt fødte hun endnu en lille pige.

”Der var ingen til at hjælpe mig, ingen læge. Og jeg blev ved med at bløde,” fortæller Lal Bana, der først fik lægehjælp, da hun nåede frem til en flygtningelejr i Bangladesh.

Her bor hun nu sammen med sine to små døtre under en nødtørftig overdækning, der kun holdes oppe af et par pinde. Regnen siler ned og forvandler jorden til mudder. Hun og døtrene har desperat brug for hjælp for at overleve.

Mission Øst koordinerer hjælpen

Over en halv million forfulgte rohingyaer er flygtet fra Myanmar til Bangladesh i de seneste uger, og behovet for nødhjælp er enormt. De mangler vand, mad og de mest basale hygiejneartikler for at modstå smitte og sygdom. Derfor har Mission Øst startet en indsamlingskampagne for at hjælpe dem.

Vi har også sendt en nødhjælpskoordinator af sted til Bangladesh for at være med til at koordinere hjælpeindsatsen for Mission Østs samarbejdspartnere i netværket Integral Alliance. Seks af vores partnere er på plads i Bangladesh for at uddele vand og mad og skaffe presenninger, liggeunderlag, køkkenudstyr og hygiejneartikler til flygtninge, der har mistet alt.