Hjælp Myanmars desperate flygtninge | Mission East

Hjælp Myanmars desperate flygtningeSådan kan du hjælpe

SMS ME100 til 1245
og støt med 100 kr.

MobilePay til 20 13 12 12
Skriv 'akut-lp'
(og dit fulde navn og cpr-nummer i beskedfeltet, hvis du ønsker fradrag.)

Netbank: Reg. Nr. 3170, Konto nr. 10243327 skriv 'akut-lp'

 

Giv et bidrag

hjælp de mest udsatte

Støt

Hjælp rohingya-familier på flugt fra Myanmar

Siden slutningen af august er over 600.000 mennesker fra Myanmars forfulgte rohingya-mindretal flygtet over grænsen til Bangladesh. Mission Øst hjælper flygtningene med at undgå sygdomme i de overfyldte lejre.

Lal Bana er en ung mor på 20 år og tilhører Myanmars overvejende muslimske rohingya-mindretal. Da hendes hjemlandsby i landets Rakine-provins blev angrebet, og der blev sat ild til hendes hus, måtte den højgravide kvinde og hendes toårige datter flygte op i bjergene. Efter tre dages flugt fødte hun endnu en lille pige.

”Der var ingen til at hjælpe mig, ingen læge. Og jeg blev ved med at bløde,” fortæller Lal Bana, der først fik lægehjælp, da hun nåede frem til en flygtningelejr i Bangladesh.

Her bor hun nu sammen med sine to små døtre under en nødtørftig overdækning, der kun holdes oppe af et par pinde. Regnen siler ned og forvandler jorden til mudder. Hun og døtrene har desperat brug for hjælp for at overleve.

Sådan kan du hjælpe de sygdomstruede flygtninge

  • For 180 kr. kan du sende et sundhedsteam ud med livsvigtig hygiejnehjælp til 20 mennesker
  • For 450 kr. kan du hjælpe 50 mennesker med at undgå sygdomme og få behandling for diarré
  • For 900 kr. kan du sende et sundhedsteam ud med akut hjælp til 100 mennesker

Hygiejne redder liv

Siden slutningen af august 2017 er flere end 600.000 forfulgte rohingyaer flygtet fra Myanmar til Bangladesh, og behovet for nødhjælp er enormt. De mangler vand, mad og de mest basale hygiejneartikler for at modstå smitte og sygdom. Derfor har Mission Øst startet en indsamlingskampagne for at hjælpe dem.

Pengene går til det livsvigtige arbejde, som vores partner Medical Teams International (MTI) udfører i de overfyldte flygtningelejre for at forebygge udbrud af epidemier. Sundhedsarbejdere fra MTI går fra telt til telt og uddeler bl.a. sæbe, mens de vejleder familier i hygiejne. Noget så simpelt som at vaske hænder kan betyde forskellen på liv og død i en lejr, hvis indbyggere er truet af kolera.

Mission Øst har også sendt en nødhjælpskoordinator af sted til Bangladesh for at være med til at koordinere hjælpeindsatsen for vores samarbejdspartnere i netværket Integral Alliance, heriblandt MTI. Seks af vores partnere er på plads i Bangladesh for at uddele vand og mad og skaffe presenninger, liggeunderlag, køkkenudstyr og hygiejneartikler til flygtninge, der har mistet alt.

Din støtte går til Mission Østs katastrofepulje. Midler fra puljen går i øjeblikket til hjælpearbejdet i Bangladesh.

For Jamal og hans familie var det ”som at finde en skat” at få en kasse med fødevarer fra Mission Øst. Foto: Michael Schmidt

I en landsby lige syd for Mosul lever indbyggerne tæt på sultegrænsen og er mærket af næsten tre års besættelse af Islamisk Stat. Derfor har Mission Øst delt mad ud til dem – og planlægger at gøre mere.

Af Kim Wiesener, leder for kommunikation, oktober 2017

Rozh Ahmed under en uddeling af nødhjælp i en landsby nær Mosul. Foto: Mission Øst

Som den eneste kvinde var 25-årige Rozh Ahmed med, da Mission Østs team begyndte at dele nødhjælp ud i Mosul i slutningen af 2016. Arbejdet har været både voldsomt og lærerigt for hende.

Af Kim Wiesener, leder for kommunikation, oktober 2017

Pare Abedillah er glad for, at hendes skole har fået nye farver. Foto: Michael Schmidt

Mission Øst har hyret fordrevne fra den irakiske konflikt til at male skoler i et nabolag i Kirkuk. På den måde får de både en indtægt og nye færdigheder og samtidig forskønner de lokalområdet.

Af Kim Wiesener, leder for kommunikation, oktober 2017

Når køleren er tændt, nyder ikke mindst børnene den svale luft. Foto: Michael Schmidt

Mission Øst har forsynet en hel teltlejr i Irak med luftkølere. Det betyder, at lejrens godt 10.000 beboere, der er flygtet fra Islamisk Stat, kan udholde de hede sommertemperaturer.

Af Kim Wiesener, leder for kommunikation, oktober 2017