De syriske flygtninge lider i kulden | Mission East

De syriske flygtninge lider i kulden


De syriske flygtninge lider i kulden
De syriske flygtninge lider i kulden
De syriske flygtninge lider i kulden

Store dele af Mellemøsten er blevet ramt af den hårdeste vinter i mands minde, og kulden og de massive mængder sne har forværret de syriske flygtninges desperate situation. Mission Østs generalsekretær, læge Kim Hartzner, appellerer om støtte til de mest udsatte flygtninge.
 
Små børn i sneen uden vinterjakker, huer, handsker og ordentligt fodtøj. Familier, der må sove i tynde telte, mens sneen fyger udenfor. Mangel på brændsel, varmt tøj og vinterfodtøj. Telte der bliver fyldt med snesjap og mudder.
Sådan er situationen for millioner af syriske flygtninge, der har måttet forlade deres hjem på grund af den blodige borgerkrig i deres hjemland. Ifølge FN er der desuden frygt for, at der vil udbryde hungersnød i flere områder i Syrien. Flere steder er brødpriserne allerede steget med 500 procent.
 
 
Behov for akut indsats
”Behovene er for nødhjælp er kolossale, og i tusindvis og atter tusindvis af flygtninge lever under kummerlige forhold. De kolde temperaturer betyder, at navnlig børn, ældre og svagelige er yderst udsatte for luftvejsinfektioner som lungebetændelse og bronkitis, som kan være livstruende uden ordentlig lægelig behandling,” siger Mission Østs generalsekretær, læge Kim Hartzner.
Kim Hartzner understreger, at der er brug for en omfattende indsats for at hjælpe de nødlidende gennem vinteren. Der er især et akut behov for vintertøj, varmt skotøj, madrasser, tæpper, isoleringsmaterialer, brændeovne, mad og medicin.
 
 
Største FN appel om hjælp nogensinde
På den baggrund har FN i december 2013 udstedt sin største appel nogensinde til det internationale samfund for at bede om hjælp på i alt 6,5 mia. US $ - eller omkring 35,4 mia. kr.
 
 
Ud af en befolkning på 22,4 millioner anslår man, at 6,5 millioner mennesker er internt fordrevne i landet, mens omkring 2,3 millioner er flygtet til andre lande. Over en million børn lever som flygtninge. Flere end 100.000 er blevet dræbt siden konflikten startede i 2011. FN mener, at op mod tre fjerdedele af Syriens samlede befolkning har brug for humanitær hjælp, hvilket svarer til over 16 mio. mennesker.
 
Det gør Mission Øst
Mission Øst hjælper 5600 syriske flygtninge, som bor i midlertidige teltlejre i Bekaa-dalen i Libanon med følgende:
• Pakker med vinterudstyr, blandt andet isoleringsmaterialer og varmeovne. Pris: 2150 kr. for en familie
• Pakker med materialer til udbedring af telte, blandt andet vinyl, madrasser og tæpper. Pris: 1600 kr. for en familie.
• Pakker med køkkenudstyr. Pris: 300 kr. for en familie.
• Hygiejnepakker. Pris: 200 kr. for en familie.
Desuden hjælper vi med madkuponer, lægehjælp og varmt tøj.
 
 
Her befinder flygtningene fra Syrien sig
838.000 i Libanon
567.000 i Jordan
540.000 i Tykriet
207.000 i Irak
6.500.000 internt fordrevne i Syrien
(Kilde: UNHCR)