Hjælp til de svageste af de svageste i Pakistan | Mission East

Hjælp til de svageste af de svageste i PakistanFra skoledreng til familiens forsørger

I september rejste et hold fra Mission Øst til Pakistan. Ingen af de områder, det besøgte i hverken nord eller syd, kunne måle sig med det behov, der findes i Swat-dalen. Derfor arbejder vi lige nu intenst sammen med en lokal partnerorganisation i området for at hjælpe befolkningen med at overleve og bygge livet op på ny.
Inden oversvømmelsen ramte i Pakistan, gik Hamid i skole. Han boede med sin mor og tre søskende i en lejet bolig. Hamids mor arbejdede og sørgede for de tre børn efter faderens død for to år siden. Familien havde ikke mange penge, men den klarede sig.

Da oversvømmelsen kom, skyllede alle ejendele væk. Tilbage stod Hamid med sin mor og sine søskende, uden tag over hovedet, uden penge, uden forråd. De flyttede ind hos nogle slægtninge, men vandet havde gjort alle endnu fattigere – og lige så lidt i stand til at sørge for hinanden som for sig selv.

Hamid måtte opgive sin skolegang og i stedet tage arbejde på et mekaniker-værksted. Hjælpen fra Mission Øst og den lokale partnerorganisation er afgørende for Hamid, der som familiens mandlige overhovede i en alder af 13 år føler det enorme pres for at forsørge resten af familien.

"Vi har mistet vores korn, vores mad, vores redskaber,” fortæller hans mor. ”Det er svært at tage sig af børnene, men nu ved jeg i det mindste, at de får mad den næste måned, så jeg kan bruge de få penge, jeg har, på tøj til dem i stedet. Jeg er virkelig taknemmelig for hjælpen."