Kim Myong Chi: "Jeg kan ikke fortælle det med 2-3 ord" | Mission East

Kim Myong Chi: "Jeg kan ikke fortælle det med 2-3 ord"


North Korean man who was hit be the floods in 2012
North Korean man showing his house which was destroyed by the floods in 2012

Pludselig forsvandt gulvet og væggene i Kim Myong Chis hus. Han faldt ned i floden, hvor vandet var steget med mere end fem meter.
 
”Jeg kan ikke fortælle det med 2-3 ord,” siger han opgivende, da Mission Østs medarbejder i august 2012 spørger ham om, hvad der skete, da vandet kom. Han står nu nede i den enorme flodseng, som vandmasserne på kort tid gravede. Vandet rev alt med sig.

Voldsomme tyfoner og oversvømmelser ramte i løbet af sommeren Nordkorea, og flere end 200.000 mennesker er blevet hjemløse. Utallige huse er blevet ødelagt ligesom det, Kim Myong Chi boede i.
Mission Øst har besøgt ham ved hans sønderrevne hus i det nordvestlige Nordkorea.

Han går hen til resterne af huset, som nu står helt ude på kanten af flodsengen. Han må kravle op til gulvet, hvorfra han fortæller, hvad der skete.
 
Reddet af naboerne
”Den 30. juli kl. 4 om morgenen steg vandmasserne pludselig med mere end fem meter. Jeg faldt ned i floden og kunne ikke bunde,” husker Kim Myong Chi og fortsætter:
 
”Heldigvis blev jeg reddet af mine naboer, som kastede et reb ud til mig. Efter at de havde reddet mig, boede jeg hos mine naboer. Lykkeligvis overlevede både min kone, datter og jeg. Men vi har mistet alle vore ejendele. Vi er nu også tvunget til at koge det vand, vi skal drikke, da det kommer fra en brønd, som blev forurenet under oversvømmelserne.”
 
Mission Øst har som den eneste danske hjælpeorganisation fået adgang til katastrofen i Nordkorea og hjælper nu de mange tusinde mennesker, som blev ramt af oversvømmelserne, med at få tag over hovedet og få genoprettet vandforsyningerne. 
 
FAKTA: Oversvømmelserne i Nordkorea
• Flere end 200.000 er blevet hjemløse efter sommerens oversvømmelser i Nordkorea.

• Tusinder mangler rent drikkevand.

• 110.000 hektar afgrøder er blevet ramt, hvilket vil påvirke den kommende høst.

• Befolkningen i Nordkorea lider under en kronisk mangel på fødevarer, som bliver yderligere forværret af naturkatastrofer som oversvømmelserne.