Nepal situationsrapport 6 (engelsk): Ros til Mission Østs indsats | Mission East

Nepal situationsrapport 6 (engelsk): Ros til Mission Østs indsats


Nepal situationsrapport 6: Ros til Mission Østs indsats

Parlamentsmedlem i Nepal roser Mission Øst og Medair for deres indsats.

Seks uger efter, at det første jordskælv ramte Nepal, har Mission Øst uddelt nødhjælp til omkring 15.000 mennesker. Præcis 4.129 familier har nu modtaget hygiejneartikler og materialer til husly. Alt sammen i tæt samarbejde med hjælpeorganisationen Medair.

I en pressemeddelelse om rapporten ”Situation report 6 – NEPAL” fortæller de to organisationer, at de hurtigt gik sammen for at uddele livsnødvendig nødhjælp. På trods af store logistiske udfordringer lykkedes det at komme frem til det bjergrige Sindhupalchowk-distrikt, det mest ødelagte område I Nepal, og uddele presenninger og husholdningsartikler i afsidesliggende landsbyer.

Myndighederne rapporterer, at over en halv million huse er jævnet med jorden og yderligere omkring 280.000 huse er beskadigede af jordskælvene den 25. april og 12. maj.  De to jordskælv dræbte i alt 8.702 mennesker og sårede tusinder.

Mission Øst og Medair skyndte sig ud i landsbyerne og har nu hjulpet 4.129 familier og omkring 15.000 mennesker.

Med fortsat støtte vil Mission Øst og Medair nå ud til omkring 50.000 sårbare mennesker med husly, rent drikkevand og hygiejneartikler.

Et medlem af parlamentet i Nepal roser det arbejde, som Mission og Medair udfører:

”Vi er meget tilfredse med Medairs og Mission Østs samarbejde. Det er også meget opmuntrende for vort folk, at opleve mennesker fra hele verden stå sammen med dem i arbejdet”, siger Sher Bahadur Tamang, som repræsenterer Sindhupalchowk-distriktet i det nepalesiske parlament.

”Nu drejer det sig om redning og nødhjælp. Snart kan vi forhåbentlig gå til fase to: genopbygning”.