Nepal situationsrapport 7: Taknemmelighed i Nepals landsbyer | Mission East

Nepal situationsrapport 7: Taknemmelighed i Nepals landsbyer”Vi er meget taknemmelige! Nu kan vi beskytte os mod monsunregnen", siger en nepalesisk kvinde efter nødhjælpsuddeling i landsbyen Gati.

Mission Øst og Medair uddelte presenninger og husholdningsartikler til 695 nepalesiske familier den 16. juni. Uddelingen fandt sted i landsbysamfundet Gati i Sindhupalchowk-distriktet nordøst for Nepals hovedstad Katmandu.

Det fortæller Mission Øst og Medair i en rapport syv uger efter, at det første jordskælv ramte Nepal den 25. april. Siden har de to samarbejdspartere uddelt nødhjælp til i alt 4.824 familier i syv landsbysamfund.

- I Gati har vi alle mistet vore huse, og landsbyen er totalt ødelagt, fortæller Dhana Maya Shrestha foran sit ødelagte hus. Hun er medlem af en kvindegruppe i landsbyen.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at dagen skulle komme, hvor jeg blev nødt til at bede om hjælp. Men, hvor er det godt, at I kom med hjælp i dag. Vi er meget taknemmelige! Nu har vi i det mindste en smule beskyttelse mod regnen, og vi kan opsamle og lagre vand i dunke. I gjorde også meget ud af at uddele hjælpen ligeligt. Mange tak for det!

Dhana Maya Shrestha mistede ikke blot sit hus, men også sin svigerinde i et jordskred.

- Vi er meget bange for jordskred, der bliver alt for mange af dem, når monsunregnen kommer, siger hun.

Mission Øst og Medair fortsætter med at dele presenninger og husholdningsartikler ud de kommende dage. Målet er foreløbig at nå ud til 8.768 familier i 9 landsbyer. Endnu en landsby er kommet på listen, nemlig Listikot, der besstår af 949 familier. Uddelingen foregår med helikopter på grund af de dårlige veje i området.

- Selv om alle Gati’s huse var ødelagte, mødte vi mange smil, da alle indbyggere modtog deres del af nødhjælpen, fortæller Wendy van Amerongen fra Mission Østs samarbejdspartner Medair.