Hjælp de fordrevne i Nordirak | Mission East

Hjælp de fordrevne i NordirakIraq Map Mission East

Fordrevet, hjemløs, på flugt. Disse simple ord formår ikke at indfange den barske virkelighed for de 2,68 millioner mennesker, der i øjeblikket lever som fordrevne i Irak. Deres liv er blevet ødelagt, og de er blevet tvunget til at forlade deres hjem, deres land, deres arbejde og deres kære. De er nu tvunget til at skabe et nyt liv et helt nyt sted.

De steder, de fordrevne har søgt tilflugt, er ikke egnede til at beskytte dem mod det kolde vejr. Mange er taget dertil med kun de få ejendele, de selv kunne bære under flugten, og de mangler basale nødvendigheder. De kæmper en daglig kamp for at få tilstrækkelig mad, vand og basale hygiejnefaciliteter som sæbe og toiletter.

I Dahuk-provinsen, hvor Mission Øst arbejder, har den massive tilstrømning af fordrevne mere end fordoblet befolkningstallet. Det lægger et massivt pres på den lokale administration og lokalbefolkningen. Den største andel af alle fordrevne i Irak bor i denne region (17%). Kun 30 procent af disse mennesker bor i øjeblikket i formelle lejre, mens de resterende 90 procent kæmper med at etablere deres egne uformelle bosættelser i det fri, i forladte eller ufærdige bygninger, på skoler og i kirker. Kun ganske få er så heldige at bo i lejede lejligheder eller hos slægtninge.

Det er disse meget udsatte fordrevne, Mission Øst hjælper ved at forsyne dem med basale fornødenheder som tæpper, madrasser, vintertøj og sko, så de kan overleve vinterens kulde. Vi hjælper også med at gøre deres mangelfulde tilflugtsteder varmere og mere sikre i vinterkulden ved at yde materialer til afdækning, såsom presenninger.

Mange af dem, der er flygtet, er plaget af alvorlige traumer. De er blevet forfulgt på grund af deres tro, nedvurderet på grund af deres etnicitet og har været vidner til grusomheder udøvet af bevæbnede grupper. En målrettet indsats er nødvendig for at hjælpe disse mennesker til at komme sig og igen få en tålelig tilværelse.

For at gøre alt dette muligt har Mission Øst i september 2014 genåbnet et kontor i det nordlige Irak. Mission Øst har før arbejdet i landet, hvor vi fra 2003 til 2005 hjalp med at repatriere tilbagevendende irakere i Dahuk. I lyset af den nuværende krise har Mission Øst besluttet at vende tilbage og bidrage til det hårdt pressede humanitære arbejde i irakisk Kurdistan. Vi arbejder sammen med vores Integral-partnere og lokale kirker og organisationer for at yde et så omfattende arbejde som muligt. 

 

Tilbage til Irak hovedside