Kærlighed i flygtningelejren | Mission East

Kærlighed i flygtningelejren


Kærlighed i flygtningelejren

Kærligheden kan overvinde selv de værste tragedier. Her er fortællingen om, hvad der skete, da en næstekærlig syrisk familie på flugt tog sig af en ung mand, der var blevet såret i kamp.
I starten af 2013 flygtede Tamasir og hendes mand, Anwar, med deres fem børn fra de hårde kampe i hjembyen Homs i Syrien. Siden har de boet i et lille telt lavet af træstolper, vinyl, tæpper og lagner, som de har fået fra Mission Østs samarbejdspartner hjælpeorganisationen Medair, i en improviseret flygtningelejr i Libanon.

”Jeg elskede alt ved Syrien. Vores familie havde et hus, vi havde marker med afgrøder, vi havde arbejde, og vi havde en overflod af mad. Syrien var som en mor for
os. Nu har vi ingenting,” fortæller Tamasir.
 

Såret i krigen
I flygtningelejren mødte Tamasir og Anwar den 22-årige Ahmed, som havde desperat behov for hjælp. Den unge mand var såret og kunne kunne få hjælp andre steder fra.
 
 
”Jeg blev såret i kamp i Syrien, og derefter flygtede jeg til Libanon, men jeg havde ikke mine personlige papirer og rejsedokumenter med mig. Derfor kunne jeg ikke blive registreret som flygtning, og dermed kunne jeg heller ikke få hjælp,” forklarer Ahmed.
 

Selvom familien levede under meget primitive forhold og selv manglede mad og daglige fornødenheder, tilbød Tamasir og Anwar den unge mand husly i deres telt.
 
 
Kærlighed midt i nøden
Familiens ældste datter, den 16-årige Alla, passede og plejede Ahmed hver eneste dag. Trods de vanskelige forhold knyttede de to unge et tæt bånd og forelskede sig i hinanden. To måneder efter Ahmeds ankomst blev de forlovet.
 
 
Trods de mange måneders kamp for at overleve i flygtningelejren er familien taknemmelige både for datterens forlovelse og for den hjælp de har modtaget. ”Vi flygtede og fik ikke andet end vores tøj med. Medair er de eneste som har hjulpet os,” siger Tamasir.
 
 
Alla og Ahmed beder til at krigshandlingerne i Syrien snart slutter, så de kan vende hjem igen og stifte familie.