P3 samler ind til Mission Østs arbejde for syriske flygtninge | Mission East

P3 samler ind til Mission Østs arbejde for syriske flygtninge


Foto: Tearfund/Eleanor Benthall

P3-værterne Sara Bro og David Mandel tager den store indsamlingsbøsse frem til fordel for ofrene for krigen i Syrien.

 
OBS: Denne kampagne er slut, men du kan stadig støtte Syrien her
 
I øjeblikket er seks millioner syrere på flugt. Tre millioner er børn. Krigens ofre har akut brug for hjælp – netop nu, hvor temperaturen i Syrien falder ned til nul grader. Derfor sætter P3 hele ugen fuldt fokus på ofrene for konflikten og giver lytterne et indblik i krigens konsekvenser og en mulighed for at gøre noget konkret for at hjælpe ofrene.

Journalist Tue Blædel, vil hele ugen sende live fra verdens tredjestørste flygtningelejr ’Zaatari’ i Syriens naboland Jordan, hvor mere end 120.000 flygtninge fra Syrien bor. Også programmerne ’Go’ Morgen P3’ og ’Monte Carlo’ vil fokusere på Syriens ofre i den kommende uge.   
 
”Det river ens hjerte midt over”
P3-vært Sara Bro siger om konflikten i Syrien: ”Jeg synes, det er tankevækkende, at der er flere mennesker på flugt fra borgerkrigen i Syrien, end vi er mennesker i hele Danmark. Og halvdelen af flygtningene er børn. Det river jo ens hjerte midt over,” siger hun, og tilføjer: ”Nødhjælpsorganisationerne fortæller, at den bedste hjælp, vi i Danmark kan give ofrene, er at sende penge. Og jeg forventer, at P3’s lyttere giver den gas med indsamlingen.”
 
Det går pengene til
De indsamlede midler overdrager P3 til 12 store nødhjælpsorganisationer, der fordeler pengene på deres projekter i Syrien og nabolandene. Nødhjælpsorganisationerne hjælper blandt andet med mad, tæpper, tøj, lægehjælp, husly og psykisk førstehjælp, så flygtninge bedre kan klare sig i den akutte situation.  
Generalsekretær i Mission Øst Kim Hartzner siger: ”Det er meget positivt, at DR P3 har valgt at fokusere på det store og nødvendige arbejde, som ligger foran os, hvis situationen for de flygtende ikke skal udvikle sig til en humanitær katastrofe.”
Kim Hartzner er i denne uge på besøg i nogle af de syriske flygtningelejre i Libanon, som Mission Øst støtter gennem sin samarbejdspartner Medair.

Indsamlingen åbner lørdag den 21. september kl. 6. og slutter fredag 27. september.
P3’s samarbejdspartnere
P3 samarbejder med 12 af de største nødhjælpsorganisationer i Danmark: Dansk Flygtningehjælp, UNICEF Danmark, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, ADRA Danmark, Red Barnet, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, SOS Børnebyerne, Caritas Danmark, Mission Øst og DIGNITY.