Når der også er brug for to madrasser. | Mission East

Når der også er brug for to madrasser.


Denne dreng og hans familie havde ikke engang madrasser at sove på.

I Swatdalen i Pakistan findes en fattigdom så dyb, at Mission Østs partner greb til egne lommer, mens den organiserede hjælp blev delt ud.
 
”Jeg husker især én familie, da jeg var i Swatdalen i sidste uge,” fortæller Nauman Shah, leder af Mission Østs partnerorganisation i Pakistan.
 
”Begge børn havde problemer med deres led, og morens handicap forhindrede hende i at arbejde. Der var ingen til at tjene penge. Med støtte fra Mission Øst gav vi dem blandt andet en ged og foder, så de langsomt kan begynde at bygge deres liv op igen," fortæller han.
 
Men at se børnene midt i elendigheden, så beskidte og stadig mærkede af den tragiske oversvømmelse sidste år, fik Nauman til at ville gøre mere for familien. 
 
”Da jeg spurgte dem om tøj og sæbe, svarede de, at de intet havde. De havde ikke engang madresser at sove på. Mine kolleger og jeg rakte ned i vores egne lommer og samlede et beløb sammen, så de kunne få to madrasser til
børnene,” fortæller han.
 
”Vi klager over de ting, vi har fået givet, men at se på dem fik mig til at takke for den
velsignelse, jeg og min familie har oplevet."
 
Broer og veje skyllet væk
Et år efter oversvømmelsen, der ramte mindst 20 millioner mennesker, lider indbyggerne i Swatdalen stadig. Broer og veje er skyllet væk, og hjælpen har svært ved at nå frem. Der er brug for køer, geder og såsæd til at genoprette landbruget. Skoler skal genopbygges. Sundhedsklinikker er der næsten ingen af. Og børnene skal have omfattende hjælp for at komme sig over deres traumer.
 
Mission Øst og vores partnerorganisation fortsætter med at hjælpe den desperate befolkning i et af Pakistans mindst tilgængelige områder.