Fokus på børns rettigheder med blomsterbinding og ansigtsmaling | Mission East

Fokus på børns rettigheder med blomsterbinding og ansigtsmalingI anledning af den internationale dag for beskyttelse af børns rettigheder den 1. juni havde Mission Østs lokale partner, Bridge of Hope, arrangeret en aktivitetsdag for børn i Armeniens hovedstad, Jerevan.

Ideen med arrangementet var at skabe kontakt mellem handicappede børn og børn uden handicap. Cirka 150 børn mødte op, legede sammen, lavede blomsterbuketter, dansede, malede billeder, blev interviewet til tv og havde det sjovt i hinandens selskab.
 
Bridge of Hope fortalte børnene om deres rettigheder, og plakater med budskaber som "Jeg har ret til en uddannelse" blev hængt op i træerne i gaden.
 
Aktivitetsdagen afholdes som et led i Mission Østs Danida-støttede projekt "En Sund Start", der har til formål at ændre indstillingen til handicappede i det armenske samfund. I Armenien betragtes handicappede ofte som defekte mennesker, der ikke har lige så stor værdi som andre, og i flere tilfælde bliver børnene gemt væk derhjemme i skam.
 
Læs mere om projektet "En Sund Start" her.
 
Juni 2007