Partnerskab for de fattigste | Mission East

Partnerskab for de fattigste


Waterbuffaloes in Nepal

Nepal er et af verdens fattigste og mest underudviklede lande. Mission Øst støtter partnerorganisationen NASSO, der hjælper nepaleserne med at hjælpe sig selv ud af fattigdom, blandt andet med mikrolån og indkomstskabende aktivitet.

NASSOs aktiviteter handler hovedsagligt om at hjælpe de nepalesiske børn og om at hjælpe befolkningen med at tjene til det daglige brød. Mikrolån og indkomstskabende aktivitet er nogle af organisationens midler til de fattigste og til den del af befolkningen, der befinder sig nederst i kastesystemet. 

Ideen med at geninvestere de lån, som bliver betalt tilbage, har vist sig at være effektiv. De familier, der modtager lån fra NASSO, bruger pengene til at købe grise og geder, eller de investerer dem i små forretninger.

Der er stor interesse for at modtage NASSOs hjælp i mange flere landsbyer. De fleste fattige nepalesere, især dem i en lav kaste, har ikke mulighed for at få et lån fra andre almindelige lånekilder. Et lån, som det NASSO tilbyder, gør dem i stand til at starte en forretning, der kan brødføde deres familie.

Nye aktiviteter inkluderer hjælp til at bygge latriner i landsbyer, som ikke har ordentlig sanitation. Organisationer som NASSO er nøglen til at hjælpe de mennesker, der virkelig har brug for det, i et land som Nepal.