Mission Øst gav æbler med på vejen | Mission East

Mission Øst gav æbler med på vejen


Mission Øst-frivillig deler æbler ud på Hellerup S-togsstation
Mission Øst-frivillig deler æbler og aviser ud.
Mission Øst-frivillig pakker æbler i papirsposer fra "Verdens Bedste Nyheder".
Mange danskere tog imod Mission Østs aviser og poser med æbler.

Rigtig mange danskere fik ”Verdens Bedste Nyheder” med på arbejde torsdag morgen.

På Gentofte, Lyngby og Hellerup S-togsstationer mødte Mission Øst den 9. september danskerne i anledning af den landsdækkende kampagne ”Verdens Bedste Nyheder. Omkring 10 frivillige stod på stationerne og tilbød en pose med et æble og en lille avis med overraskende gode nyheder om store og varige fremskridt for verdens fattige og nødlidende.
 
Også Mission Øst-ambassadør Mikael Jarnvig og generalsekretær Kim Hartzner var med.
 
"Det er en stor glæde for os at kunne give danskerne en håndgribelig fornemmelse af, at støtten til u-landene rent faktisk gør en forskel. De ryger ikke bare ned i et sort hul. Danskerne skal have tak for deres støtte, som blandt andet gjorde, at Mission Øst sidste år kunne hjælpe mere end en halv million mennesker i Østeuropa og Asien, hvor to tredjedele af verdens fattige bor", siger Kim Hartzner.
 
Ifølge en ny rapport fra Verdensbanken vil to tredjedele af alle u-lande efter al sandsynlighed halvere deres fattigdom i 2015, og allerede nu er andelen af ekstremt fattige halveret. En anden god nyhed er, at 84 procent af alle mennesker i u-landene nu har adgang til rent vand.
 
Mission Øst skaffer rent vand 
Mission Øst arbejder særligt med et af kampagnens hovedbudskaber, som handler om rent vand og hygiejneundervisning. I Nepals fjerne bjerge, i Tadsjikistans landområder og i Afghanistans nordøstlige område, har Mission Øst de seneste 10 år i gennemsnit anlagt eller reetableret to vandforsyningssystemer om måneden.
 
Bag ”Verdens Bedste Nyheder” står Mission Øst og flere end 70 andre danske u-landsorganisationer foruden FN og Danida. Uddelingen skete samtidig i flere end 90 større danske byer på centrale trafikpunkter.