Pakket ind i bandager, sulten og med smerter – men stadig med tommelfingeren i vejret | Mission East

Pakket ind i bandager, sulten og med smerter – men stadig med tommelfingeren i vejret


To drenge drenge i Haiti

Mandag den 25. januar var der optøjer på gaden ikke langt fra King's Hospital, hvor Mission Østs partnere i Integral Alliance arbejder tæt sammen for at redde liv. Det var under en uddeling af fødevarer, og for de fleste mennesker var det første gang i mange dage, at de havde set nye forsyninger af mad.
 

Det var også tilfældet for 36-årige Rose og hendes mand, hvis hjem og ejendele blev ødelagt i jordskælvet den 12. januar. Da urolighederne brød ud, stod de i kø i håbet om at kunne brødføde deres fem sultne børn.

Folk greb desperat ud efter maden. Nogle kastede sten, og én af dem ramte Roses 6-årige søn, Jean. Hans hoved begyndte at bløde voldsomt. Folk i mængden fortalte familien om lægerne på King's Hospital, og kort efter kunne man fra hospitalet se en mængde mennesker komme løbende og grædende med Jean i armene.

Læger og sygeplejersker fra Integral Alliances internationale partnerorganisationer tørrede blodet af hans hoved og gav ham en sprøjte for at dulme smerten. Jean skreg. Hans mor, Rose, græd.

Personalet tog Rose, som var alt for rystet til at se sin søn græde, til side. De fandt én til at oversætte og fortalte hende, hvad lægerne foretog sig, og at hendes søn nok skulle klare den.

Inden for få minutter var Jeans sår syet sammen. Og på trods af sin tilstand; med hovedet pakket ind i bandager, sulten og med smerter, formåede den lille dreng alligevel at stikke tommelfingeren i vejret til de mennesker, der stod omkring ham.

Flere historier fra Haiti:
662 liter vand i timen
Præsident landet i Haiti

"Vand er livline for 12.000 familier på kanten af overlevelse"