Frivillig læge rejste til Haiti – og reddede sin tantes liv | Mission East

Frivillig læge rejste til Haiti – og reddede sin tantes livDa læge Angele Theard meldte sig som frivillig til at tage til Haiti med én af Mission Østs partnerorganisationer i Integral Alliance, var det med ønsket om at redde liv. Hun havde ikke forestillet sig, at ét af de liv, hun ville komme til at redde, var hendes egen tantes.
 

 

Dr. Angele Theard sagde farvel til sin mand og to døtre for at hjælpe efter katastrofen i Haiti, hvor hun har familie. Da hun ankom til hovedstaden Port-au-Prince, var der intet spor efter hendes 79-årige tante Elza.

Om dagen og til langt ud på natten arbejdede Angele på King’s Hospital. Men om morgenen fandt hun alligevel overskud til at lede efter sin tante.

Efter adskillige dages detektivarbejde sammen med resten af familien, fandt hun ud af, at tante Elzas hus var faldet sammen under jordskælvet, og at hun var blevet kastet hende ud fra 2. sal, inden bygningen kollapsede. Faldet havde skadet den ældre dames knæ alvorligt, og med hjælp fra sin søn havde hun kæmpet sig vej hen til en ven, hvor de siden havde sovet udenfor ved siden af murbrokkerne.

Da Angele endelig fandt sin tante, var hun meget slemt tilredt. Hun havde smerter på grund af sin knæskade, og utilstrækkeligt med mad og vand havde taget hårdt på den diabetes-ramte kvinde. Angele tog hende med til King’s Hospital, hvor hun endelig kunne få den hjælp, hun havde så hårdt brug for.

Dr. Angele tog til Haiti for at redde liv. Dette er ét af dem, hun aldrig glemmer.