662 liter vand i timen | Mission East

662 liter vand i timenMission Østs partnere i Haiti har gravet fire brønde ud, og to af dem forsyner allerede nu blandt andet hospitaler med rent vand til patienter.
 

En af de allerede fuldt fungerende vandposter er opført uden for et børnehjem, der huser 50 forældreløse i alderen én måned til 15 år. Hjemmet kæmper en hård kamp i kølvandet på katastrofen, og børnene må for eksempel sove i telte udendørs. Hjemmet deler blandt andet vandet med andre børnehjem, der ikke har vandforsyning, og fylder også beholdere med vand og deler dem ud til gadebørn og andre trængende i lokalområdet.

En brønd med håndpumpe giver cirka 662 liter vand i timen. Udover de fire nævnte brønde, er der udpeget steder til opførelse af to brønde mere.

Mission Østs partnerorganisationer i Haiti har til dato uddelt mere end 920.500 liter vand fra vandvogne. Cirka 16.000 mennesker i Cite Soleil og flere midlertidige lejre for internt fordrevne har dagligt modtaget rent vand. Uden hjælpen er de mange børn og voksne tvunget til at drikke inficeret vand, der fører sygdomme med sig og bringer deres liv i fare.

Flere historier fra Haiti:
Præsident landet i Haiti
"Vand er livline for 12.000 familier på kanten af overlevelse"
"I går var jeg død, men i dag er jeg i live"
Pakket ind i bandager, sulten og med smerter – men stadig med tommelfingeren i vejret
To skæbner på én madras
"Kan vi hjælpe?"
Frivillig læge rejste til Haiti – og reddede sin tantes liv