Pressemeddelelse: Årsmøde markerer effektiv hjælp i verdens brændpunkter | Mission East

Pressemeddelelse: Årsmøde markerer effektiv hjælp i verdens brændpunkter


Mission Øst når ud med nødhjælp til de mest trængende.
Kim Hartzner (th.) fortæller om uddeling af nødhjælp

Vinterhjælp til fordrevne i Nordirak, katastrofehjælp i Nepal, genopbygning i Afghanistan og meget mere vil fylde Mission Østs årsmøde i Øster Snede ved Vejle søndag den 26. april.

Hurtig udrykning med nødhjælp til de mest sårbare. Bæredygtig udvikling til de allerfattigste. Og forebyggelse af katastrofer til de mest udsatte.

Det er essensen af Mission Østs indsats i Østeuropa, Mellemøsten og Asien. På organisationens åbne årsmøde vil deltagerne få et overblik i ord, billeder og videohilsener fra Mission Østs eksperter i bl.a. Armenien, Irak, Tadsjikistan, Nepal og Afghanistan.

Årsmødet finder sted i kirkehuset Klippen i Øster Snede ved Vejle søndag eftermiddag den 26. april efter en gudstjeneste i Øster Snede Kirke.

Stærke indtryk

Alle er velkomne hele dagen, hvor deltagerne garanteret vil få mange og stærke indtryk fra verdens brændpunkter. De vil bl.a. se, hvordan hjælpearbejdere uddeler vinterjakker, termotæpper og liggeunderlag til tusindvis af kristne og yezidier i Nordirak på flugt fra Islamisk Stats terror.

De vil også få indsigt i langsigtet udviklingshjælp, når de ser befolkningen i afsidesliggende landsbyer i Afghanistan lære at dyrke hårdføre afgrøder eller oplever børn med handicap i Armenien få hjælpemidler og blive inkluderet i den almindelige skoleundervisning.

Deltagerne vil uden tvivl blive overraskede over, at sårbare landsbyer på Himalayas bjergskråninger faktisk kan blive modstandsdygtige over for de oversvømmelser og mudderskred, der vender tilbage år efter år på grund af klimaforandringer.

- Alt arbejde i Mission Øst udføres med en forudsætning om at hjælpe folk ud af fattigdom, så de selv kan tage vare på eget liv, og derved sikre udviklingen i lokalsamfundet, fortæller generalsekretær Kim Hartzner.

Hurtigt på pletten

De mange eksempler illustrerer Mission Østs vision om at være hurtigt på pletten med hjælp til de mennesker, der har mest brug for den – også når de bor i afsidesliggende landsbyer og svært tilgængelige områder. Organisationen hjælper årligt flere hundrede tusinde nødlidende i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Rumænien, Syrien og Tadsjikistan.

Mission Øst får bred opbakning fra foreninger, kirker og private donorer over hele Danmark og bliver støttet af Danida, de norske og tyske Udenrigsministerier samt EU og FN.

På årsmødet kan generalsekretær Kim Hartzner fremlægge en årsrapport, som bl.a. viser, at organisationen i 2014 modtog 70 millioner kroner, hvoraf 41,4 procent kom fra private donorer. Over halvdelen – 53 procent – blev anvendt til akut nødhjælp og 40,7 procent til langsigtet udviklingshjælp. Der er kun brugt 6,3 procent i administration.

- Succes for mig er ikke at se omsætningen stige. Succes for mig er at hjælpe mennesker, fastslår Kim Hartzner.

Årsmødet finder sted i kirkehuset Klippen i Øster Snede ved Vejle søndag den 26. april kl. 13 efter gudstjenesten kl. 10.30 i Øster Snede Kirke, hvorefter der vil blive serveret frokost for alle interesserede. Adressen er Ribevej 60, 8723 Løsning.