Livlig debat på Folkemøde om skrøbelige stater | Mission East

Livlig debat på Folkemøde om skrøbelige stater


Kim Hartzner th. og Andreas Kamm tv

Hjælp, udvikling og menneskerettigheder bør gå hånd i hånd, mente panelet ved et debatmøde Det Globale Telt.

Der var livlig debat om udvikling i ”skrøbelige stater” på Folkemødet i dag. Mødet var arrangeret af Center for Civilsamfund i Udvikling (CISU) i Det Globale Telt torsdag kl. 15.

”Det er vigtigt at forstå, at man også gennem nødhjælp er med til at tage hånd om folks rettigheder, sagde Andreas Kamm, generalsekretær Dansk Flygtningehjælp.

”Men vi skal sikre, civilbefolkningen ikke bliver afhængige af nødhjælpen og forventer at partnere fra nord løser alle problemer, mente Erik Withner, der er sekretariatsleder CISU.

”Vi har god og lang erfaring med at gå ind i et land med nødhjælp og følge dette op med udviklingsarbejde, sagde Kim Hartzner, generalsekretær i Mission Øst, og pointerede:

”Vi arbejder med at gøre vores partnere klar til at stå på egne ben, og dette er vi bl.a. vidne til i Armenien, hvor vi har opbygget kapacitet hos vores armenske partnere, som nu kæmper for egne rettigheder i Armenien.

Kim Hartzner konkluderede:

”Vi tror på, at det er muligt at lave udvikling i skrøbelige situationer. Vi ved selvfølgelig godt, at der er højere risiko ved at gå ind i disse lande, men det er i disse lande, der ofte er størst behov for hjælp. Vi har set det muligt både i Armenien, Tadsjikistan, Nepal, Irak, Afghanistan, Burma og Nordkorea”.