Nu maler mit barn og laver fine sager | Mission East

Nu maler mit barn og laver fine sager


Nelly viser sin mor Anush et kort, hun har lavet på centret.

Et par vedholdende socialarbejdere fra Mission Øst åbnede en ny verden for ti-årige armenske Nelli.

Nelli Sarkisyan var længe om at lære at tale, og i skolen gik det ikke godt med at få kammerater eller at lære at læse, men hendes mor Anush Sarkisyan mente ikke, der var noget galt med hendes datter.
Familien Sarkisyan lever som mange andre fattige armeniere ude på landet af forefaldende arbejde og en minimal socialhjælp. Begge Nellis forældre har desuden fysiske handicaps og får derfor en lille pension. Nellis mor Anush Sarkisyan har engang lært at sy, men desværre har hun aldrig haft mulighed for at udnytte sin kunnen. Huset, som familien bor i, er bogstavelig talt ved at falde ned om ørerne på dem.

Ihærdige socialarbejdere

Da Mission Østs socialarbejdere første gang tilbød Anush Sarkisyan at hjælpe Nelli, var hun ikke
interesseret. ”Nelli har fået ekstraundervisning før, og det gjorde ingen forskel,” forklarer hun. Men de to socialarbejdere kom igen, og anden gang gav Anush dem lov at tage Nelli med til det lokale center for udvikling og genoptræning af børn, etableret af Mission Øst og lokale partnere.
Herefter bemærkede Anush hurtigt store forandringer hos sin datter: ”Før var hun meget langsom til at læse, og hun var meget indelukket. Nu er hun begyndt at få venner, hun er blevet meget bedre til at læse, og hun taler meget mere,” fortæller Anush.

Anush har også selv været med henne på centret. ”Jeg så min datter tegne og male og lave fine sager. Det gjorde mig glad,” smiler hun.

Baggrund: 
Mission Øst støtter fire centre i den fattigste del af Armenien. Centrene
har en bred vifte af tilbud til børn med handicap og deres forældre, lige fra fysioterapi og udviklende spil til computertræning, engelskundervisning og rettighedsgrupper.