Massakre på gravide kristne kvinder i Syrien | Mission East

Massakre på gravide kristne kvinder i SyrienDe kristne mindretal i Syrien udsættes for systematisk forfølgelse og drab, og selv gravide kvinder bliver dræbt. Mød en af de overlevende kristne flygtninge her.

 

53-årige Mariam Beni fra Latakia i det nordvestlige Syrien, er kristen araber. Hun har levet som flygtning i Libanon med sin 26-årige datter siden foråret 2013. I Syrien levede hun i evig angst for at blive taget til fange af oppositionsstyrkerne på grund af deres talrige overgreb mod de kristne arabere og armeniere.

 

Massakre på gravide kvinder
Mariam beskriver en massakre, der fandt sted i hendes kristne område af Latakia, hvor 200 mennesker blev overfaldet af oppositionstropperne: ”De skar halsen over på mændene, og skar derefter deres hoveder af. Vi så det næste morgen, da vi fandt ligene på en skole. Vi så ligene af de gravide kvinder, som havde fået skåret maverne op, og fostrene var taget ud og hængt op i træer, bundet op med deres navlestrenge.”

 

Af frygt for at blive voldtaget og dræbt gik Mariam og datteren altid rundt med gift på sig. De foretrak at begå selvmord, inden de ville blive udsat for seksuelle overgreb og vold. De to kvinder slap med livet i behold, men de har måttet efterlade venner og familie, og de har mistet deres hjem og ejendele. Det er meget uvist, om Mariam og hendes datter overhovedet kan vende tilbage til deres hjemland.

(Navne er ændret af hensyn til flygtningenes sikkerhed).

 

 
Støt ofrene for borgerkrigen i Syrien
Du kan støtte Mission Østs indsats for at hjælpe de syriske flygtninge gennem den værste vinter i flere årtier.

 

Hjælpen går til alle ofre for den syriske borgerkrig uanset etnisk tilhørsforhold og religion. Men Syriens kristne flygtninge har særlig brug for hjælp. For 600 kroner vil man for eksempel kunne hjælpe en kristen armensk flygtning fra Syrien med mad, tøj og medicin i en måned.

 
Hør Kim Hartzner fortælle om arbejdet i Syrien på denne video.
Læs mere om Missions Østs indsats i Syrien og dets nabolande her.