Gedemælk sender børnene i Pakistan tilbage i skole | Mission East

Gedemælk sender børnene i Pakistan tilbage i skole


Photo of family receiving a goat in Pakistan 2012

56-årige Shahi og hans familie måtte flygte fra deres hjem i al hast, da vandet kom væltende ind i landsbyen for to år siden.

”Inden oversvømmelsen havde vi et godt liv, selvom vi ikke ejede meget. Vi havde vores lille landbrug og nogle få dyr, og det gav os mad på bordet,” siger Shahi.
 
Efter 15 dage, da vandet endelig havde trukket sig tilbage, vendte han og familien hjem til landsbyen.
 
”Vi troede ikke vores egne øjne. Huse, stier, afgrøder, skolen – alt var vasket væk. Rundt omkring lå efterladenskaber fra kollapsede bygninger. Vi havde mistet vores lerhus, vores dyr, vores såsæd. Der var intet tilbage,” fortæller Shahi.
 
Alligevel valgte han at flytte sin familie tilbage til landsbyen.
 
"Hvor skulle vi tage hen? Vores marker ligger her. Vi var nødt til at prøve at genopbygge det ødelagte.”
 
En bliver til tre
I tre måneder levede familien af hjælpepakker fra velgørende organisationer.

”Det reddede mine børns liv,” siger en taknemmelig Shahi, der efter de tre måneder fik en ged af Mission Øst og den lokale partnerorganisation SDO, samt foder og redskaber til at bygge et skur til dyret.

”Maden, vi fik fra de andre organisationer, er væk. Men gederne er stadig hos os, og de er en langvarig kilde til indtjening. Vores ged har siden fået to kid, så i dag har vi tre geder, der giver os mælk. Mælken sælger vi, og det er nok til, at jeg kan sende mine børn tilbage i skole. Udover det gør jeg mit bedste for at dyrke mine marker igen,” siger Shahi, der i dag kan se en fremtid for sig selv og sin familie efter oversvømmelsen. 
 
Nyt håb til 600 familier
600 familier i Pakistans hårdt ramte Swatdal er på vej videre efter den ødelæggende oversvømmelse i 2010.
Hver familie har fået en ged og foder, og de små firbenede dyr har bragt nyt håb med sig. Efter at have mistet alt, huse, ejendele, såsæd og i værste fald familiemedlemmer er de godt på vej til igen at blive selvforsynende.
 
Swatdalen er et af de områder i Pakistan, der blev hårdest ramt af vandmasserne, og som i dag, to år efter, stadig kæmper for at komme på fode igen. Flere hundrede broer er skyllet væk, hvilket afskærer indbyggerne fra resten af omverdenen og gør det svært for hjælpen at nå frem.
 
Flere end 20 millioner mennesker blev ramt af oversvømmelsen i Pakistan i 2010. Det er flere mennesker end under tsunamien i 2004, Kashmir-jordskælvet i 2005 og jordskælvet i Haiti i 2010 tilsammen.