Bedre katastrofehjælp til hele verden | Mission East

Bedre katastrofehjælp til hele verden


Børn i Tadsjikistan i 2010

Mission Øst kan nu reagere på katastrofer i hele verden inden for ganske kort tid. Det sker gennem et intensiveret samarbejde i alliancen Integral.

Uanset om der er oversvømmelse i Tadsjikistan eller et jordskælv i Haiti, er det afgørende, at hjælpeorganisationernes indsats bliver koordineret, så de ramte mennesker får den bedst mulige hjælp. Mission Øst er medlem af Integral, som er en global alliance af uafhængige kristne nød- og udviklingsorganisationer, der samarbejder om at sikre en effektiv indsats mod fattigdom i hele verden.
 
Samarbejdet mellem medlemmerne er nu intensiveret, så hjælpen bliver hurtigere, mere effektiv og bedre koordineret i forbindelse med jordskælv, hungersnød og andre katastrofer.

- Med Integral kan vi i fællesskab reagere på katastrofer i hele verden i løbet af ganske få timer. Sker det i lande i Østeuropa og Asien, hvor Mission Øst er tilstede, kan vi sandsynligvis lede arbejdet. Sker det andre steder, kan Mission Øst eksempelvis hjælpe med at finde de økonomiske midler, siger Kim Hartzner, der er generalsekretær i Mission Øst.

Medlemmer af Integral arbejder i flere end 85 lande med flere end 1100 projekter årligt.

- Det er en kæmpe fordel for både store og små hjælpeorganisationer at være en del af et globalt netværk som Integral. Det forbedrer den hjælp, der bliver givet, og det giver mulighed for at reagere på katastrofer næsten hvor som helst i verden. Det gælder også de oversete katastrofer, som aldrig når mediernes overskrifter, siger Kim Hartzner.

Integral blev etableret i 2004.
 
Læs mere her