Mission Østs alliancepartnere hjælper jordskælvsofre i Haiti | Mission East

Mission Østs alliancepartnere hjælper jordskælvsofre i HaitiBlot 36 timer efter jordskælvet i Haiti den 12. januar stod den første af Mission Østs partnere i Integral Alliance klar med et nødhjælpshold i Haiti.

Holdet sluttede sig til de 40 medarbejdere, der til daglig arbejder på kontoret i hovedstaden, og flere samarbejdspartnere stødte til i dagene efter.

Integral Alliances partnere har blandt andet:
- siden ultimo januar dagligt sørget for mad og vand til flere end 10.000 mennesker. Antallet af brødfødte mennesker stiger dag for dag.
- i samarbejde med en lokal kirke sørget for husly til 6.000 mennesker
- arbejdet i døgndrift for at redde liv på King’s Hospital i Port-au-Prince, hvor 350 sygesenge konstant er fyldt op
- boret efter vand til at forsyne King's Hospital, hvor læger og sygeplejersker fra Integral Alliances partnere har arbejdet i døgndrift siden katastrofen for at redde liv.


SIDSTE NYT (24. februar):

 

Mission Østs partnere i Haiti har gravet fire brønde ud, og to af dem forsyner allerede nu blandt andet hospitaler med rent vand til patienter. Læs mere her: 662 liter vand i timen

15. februar:
Bas Vanderzalm, præsident for en af Mission Østs partnerorganisationer i Integral Alliance, landede i Haiti den 15. februar for at følge op på indsatsen blandt jordskælvsofrene. Læs hans personlige beretning her: Præsident landet i Haiti

9. februar:
Flere end 242.260 liter vand er uddelt til overlevende, der har mistet deres hjem. Læs også: "Vand er livline for 12.000 familier på kanten af overlevelse"

27. januar:
En levering på 60 tons mad (bønner, ris, olie og salt) gør det muligt at uddele flere end 110.000 måltider i dagene frem.
I de kommende uger vil Integral Alliance partnere bore efter vand og efter planen installere fem vandpumper, der hver vil komme 500 mennesker i lokalområdet til gavn. Vand er stadig en mangelvare efter jordskælvet.
Der arbejdes kraftigt på at give husly til de mange hjemløse, og i de kommende uger vil der til at starte med blandt andet blive uddelt 5.000 telte.


Mission Østs partnere i Integral Alliance har mere end 15 års erfaring i Haiti. Læs mere om Integral Alliance, der er et samarbejde mellem 15 hjælpeorganisationer fra 13 forskellige lande, ved at klikke her.


Historier
Integral Alliances partnere har siden skælvet skrevet hjem om de ting, de oplever. Læs om nogle af de mennesker, de har hjulpet, her:

"I går var jeg død, men i dag er jeg i live"

Pakket ind i bandager, sulten og med smerter  men stadig med tommelfingeren i vejret

To skæbner på én madras

"Kan vi hjælpe?"

Frivillig læge rejste til Haiti – og reddede sin tantes liv

 

Støt arbejdet i Haiti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mission Øst arbejder ikke selv i Haiti, men vi kan ikke se bort fra en katastrofe af dette omfang, hvor vores internationale samarbejdspartnere i Integral Alliance beder om vores hjælp. Du kan støtte arbejdet med at bringe mad, vand og medicin til Haiti. Se herunder.