Kim Hartzner: "Færre midler gør en større forskel" | Mission East

Kim Hartzner: "Færre midler gør en større forskel"


Kim Hartzner, generalsekretær, Mission Øst

"Som mennesker reagerer vi nærmest per automatik, når vi ser de enorme ødelæggelser og de truede menneskeliv, som en tsunami, tørke, jordskælv og oversvømmelser efterlader sig. Men hvis pengene er syv gange bedre brugt på forebyggelse, hvorfor så vente, til katastrofen er sket? 
 
EU-kommissær for humanitær bistand, Kristalina Georgieva, udtaler til nyhedsbureauet Reuters i beklagende vendinger, at forebyggelse desværre ikke sælger.
 
Dét er en ulykkelig sandhed, når Verdensbanken vurderer, at det koster syv gange mere at rydde op og sætte ind med akut hjælp, når kraftig monsunregn driver flere millioner på flugt fra oversvømmelser i Asien, end det koster at forebygge katastrofens konsekvenser, inden den indtræffer.
 
Hvis vi både kan sørge for, at det værste ikke sker, og hjælpe, når folk er i nød, kan vi nå meget længere med vores ressourcer.
 
Derfor skal vi bygge beskyttelsesmure og hjælpe landsbyboere til at forstå, at massiv træfældning øger risikoen for jordskred. 
Vi skal oplære mennesker i at bygge jordskælvssikre huse og uddanne dem til at være deres eget redningsmandskab.
 
I mere end et årti har Mission Øst bevidst udviklet den forebyggende indsats til at spille en større og større rolle i vores arbejde.
Forebyggelse er et område, vi stadig vil lægge flere og flere af vores kræfter i.
 
Din faste støtte har derfor stor effekt nu og i lang tid frem."