Nyt projekt skal hjælpe landmænd og mennesker med handicap i Tadsjikistan | Mission East

Nyt projekt skal hjælpe landmænd og mennesker med handicap i TadsjikistanI februar begyndte Mission Øst et nyt projekt, der skal forbedre livet for fattige landsbyboere i Tadsjikistan. Cirka 38.000 mennesker vil få gavn af hjælpen, der blandt andet består af undervisning i landbrug.
 
Februar 2008

Formålet med det nye projekt i Tadsjikistan er, at indbyggerne bliver i stand til at forsørge sig selv ved at dyrke sin egen mad og evt. sælge overskuddet af høsten videre. De tjente penge kan bruges til tøj, medicin, skolematerialer etc. Samtidig vil cirka 800 handicappede børn og deres familier blive hjulpet til et bedre liv. At have et handicap er stadig forbundet med skam og diskrimination i den tidligere sovjetrepublik.

Udover at forsøge at ændre holdningen til handicappede i Tadsjikistan, vil Mission Øst og lokale partnere blandt andet åbne en daginstitution og vejlede forældre i at tage sig af deres handicappede børn.

Bygger videre på succesen fra Armenien
For mange familier i Tadsjikistan er et handicappet barn lig med en større risiko for at ende i fattigdom. I stedet for at bidrage til husholdningen må mindst ét familiemedlem hele tiden være hjemme og se til barnet. Der er ikke meget hjælp at hente fra staten. Som en arv fra Sovjet må de handicappede børn og deres familier samtidig leve med den overvældende skam og skyld, der følger med et handicap i deres kultur.

I Mission Øst lægger vi vægt på, at vores arbejde ikke kun hjælper familier til at klare sig selv økonomisk. Vi vil give de handicappede den respekt, de har krav på som mennesker. Det gør vi blandt andet ved hjælp af kampagner, der skal få resten af samfundet til at se de handicappede som ligeværdige. Mission Østs projekt i Tadsjikistan bygger på adskillige års erfaring med arbejdet for handicappedes rettigheder i en anden tidligere sovjetrepublik, Armenien.

Projektet udføres i samarbejde med EU