Koldingensere indsamlede over 13.000 kroner til flygtninge | Mission East

Koldingensere indsamlede over 13.000 kroner til flygtninge


Støttekoncert

Publikum blev dybt berørt ved støttekoncert for Mellemøstens flygtninge mandag.

”Tak for en fantastisk støttekoncert! Anledningen er dybt tragisk, men I tænder lys i håbløsheden med indsamlingen og med gospelmusikkens budskab. Jeg er dybt rørt.”

Denne besked tikkede ind på South City Gospel Choirs facebookside sent mandag aften, efter at det 60 mand store gospelkor havde leveret et brag af en gospelkoncert i Kirken i Byen på Lykkegårdsvej i Kolding.

Koncerten var en støttekoncert til fordel for Mellemøstens flygtninge. Deltagerne gav over 13.000 kroner, og pengene fortsætter med at strømme ind på sms og MobilePay.

Pengene sendes til hjælpeorganisationen Mission Øst, der arbejder blandt flygtninge og fordrevne, som er ofre for terror fra Islamisk Stat i Syrien og Nordirak.

Støttekoncerten rørte hele følelsesregisteret hos de 150 publikummer, der både oplevede jubel og hjertevarme, glædesbrus og dyb alvor, samt smerte og håb fra gospelsangene.

Støttekoncerten fik besøg af Kim Hartzner fra Mission Øst, og det gjorde arrangementet til meget mere end en koncert med en indsamling, fortæller korets formand Hanne Wind Jørgensen:

- Det var noget af det stærkeste, vi har oplevet sammen som kor. Jeg kunne se på kormedlemmerne, at de var dybt rørt over beretningerne fra Nordirak. Aftenen satte spot på en humanitær katastrofe, hvor mennesker i tusindvis bliver dræbt, blot fordi de ikke sympatiserer med IS eller tilhører en minoritet som f.eks. yezidierne eller de kristne mindretal. Gospelsangen ”He takes the pain away” (Han tager smerten bort - red.) passede perfekt. Det var, så jeg sitrede.

Alene i Irak er 3,2 millioner mennesker fordrevet. Ud over akut nødhjælp sørger Mission Øst for, at traumatiserede børn får hjælp til at leve videre trods det forfærdelige, de har oplevet.

Man kan fortsat donere penge til Mellemøstens flygtninge gennem Mission Øst. Det kan ske hurtigt og direkte via Netbank, sms eller MobilePay