Hjælpen kom til Olga, præcis da hun havde brug for den | Mission East

Hjælpen kom til Olga, præcis da hun havde brug for denOlga boede i et lille hus uden varme med sine otte børn. Hun havde ikke noget arbejde, og hendes mand blev så træt at deres fattige tilværelse, at han forlod hende for en mere velstillet kvinde. Olgas historie er en fortælling om hjælpen, der kommer i dét øjeblik, der er allermest brug for den.
Sammen med sin mand og deres otte børn boede 37-årige Olga Pop i et lille hus med kun ét værelse. Der var ingen varme i huset. Sommermånederne var til at holde ud, men vinteren var forfærdelig. Familien improviserede med de få materialer, de nu engang havde, og fik bygget en ovn. Hver dag måtte de hente brænde fra landsbyen, så der kunne brede sig bare en smule varme i den lille hytte. Ofte gik døtrene, Claudia, Maria, Olga, Sefora, Ana, Sara og tvillingerne Rozalia og Aurica sultne i seng, fordi familien ikke havde råd til at købe mad. Olgas mand, der arbejdede som hyrde, var hjemmefra det meste af tiden. Derfor måtte Olga blive hjemme og se til børnene i stedet for at arbejde.

"Da vidste jeg, at jeg ikke var alene mere"
En dag forlod Olgas mand hende. Han kunne ikke holde deres håbløst fattige situation ud mere og havde fundet sig en anden kvinde, der var bedre stillet. Olgas verden gik under. Hver dag var en fysisk og psykisk kamp for overlevelse. Døtrene forsøgte at opmuntre hende og travede ofte ind til landsbyen for at søge arbejde. Den ene datter blev nødt til at rejse til Spanien for at arbejde, så hun kunne sende penge hjem til familien. Omkring det tidspunkt hørte Mission Østs samarbejdspartner, Solia Sperantei, om familien. Solia Sperantei sørgede for, at Olga og hendes familie fik pakker med mad og medicin hver måned. 

"Det var fantastisk at opleve, hvordan Solia Sperantei kom med ting, jeg havde brug for på præcis det tidspunkt i mit liv, hvor jeg havde brug for dem. Fra den dag vidste jeg, at jeg ikke var alenemere. Jeg fik nyt håb, og siden da har jeg været i stand til at håndtere problemerne i mit liv," siger Olga og tilføjer, "Hvilket ikke er så få."

Et ordentligt sted at bo
Efter otte måneder vendte Olgas mand, Sabin, hjem og bad hende om tilgivelse. I dag har familien på egen hånd endelig fået råd til et ordentligt sted at bo. De har købt et hus og lejer én hektar land, som børnene, der er mellem 10 og 19 år, hjælper Olga med at dyrke. Sabin har fået arbejde i skoven. 

"Vi er så glade for alt det, vi har fået, og vi vil gerne takke alle de mennesker, der har hjulpet os økonomisk, materielt og åndeligt. Uden dem havde det været svært at overleve."