Stor støttekoncert for flygtninge | Mission East

Stor støttekoncert for flygtninge


Stor støttekoncert for flygtninge

South City Gospel Choir holder støttekoncert i Kolding den 26. oktober til fordel for flygtninge i Mellemøsten. Pengene går til Mission Østs hjælpearbejde i Nordirak.

Der er otte millioner internt fordrevne i Syrien. Og fire millioner, som er flygtet ud af det borgerkrigsplagede land. Samtidig er 2,7 millioner irakere drevet på flugt af Islamisk Stat. Situationen kalder på omgående handling. Derfor inviterer South City Gospel Choir til stor støttekoncert i Kolding mandag den 26. oktober. Koncerten holdes i Kirken i Byen på Lykkegårdsvej i Kolding.

- Vi vil gøre noget konkret i stedet for blot at være tilskuere til flygtningekrisen, siger korleder Steffen Bay. - Vi kan ikke alle tage afsted til Syrien, men vi kan støtte med vores økonomi og vores opmærksomhed omkring de mange gode initiativer, som heldigvis er i gang rundt omkring. Overskuddet fra støttekoncerten går til Mission Østs hjælpearbejde i et af Syriens nærområder, nemlig Nordirak, hvor over en million fordrevne kristne og yezidier har søgt tilflugt fra Islamisk Stat.

South City Gospel Choir startede i 2009 og består i dag af 60 sangere. Det er ikke tilfældigt, at det netop er gospelmusik, der er rammen om indsamlingen.

- Gospel har rødder i de sortes kamp og tro og har gennem tiderne formidlet håb og trøst på trods af vanskelige livsomstændigheder, fortæller Steffen Bay.

- Gospel formidler håb og tro på, at livet nok skal lykkes til sidst, selv om man ofte må grueligt meget igennem. Situationen kan vende. Og det, tror jeg også, kan ske for de mange flygtninge og fordrevne i og omkring Syrien. Især når vi rækker dem en hjælpende hånd, tilføjer han.

Støttekoncerten var en spontan idé, som South City Gospel Choir fik i forbindelse med den aktuelle flygtningesituation.

- Vi tror, at vi sammen kan gøre en forskel for de syriske flygtninge, og derfor inviterer vi så mange som muligt til at være med den 26. oktober og støtte Mission Østs hjælpearbejde i og uden for flygtningelejrene.

For at flygtninge kan beskytte sig mod vinterkulde, uddeler Mission Øst vintertøj, tæpper, varmeapparater, hygiejneartikler, værktøj og byggematerialer, da vinterkulden allerede sætter ind i november. Derudover etablerer Mission Øst børnevenlige områder, hvor børn kan lære og lege og derved komme sig over de traumatiske hændelser, så de på sigt kan vende tilbage til et normalt liv.