Åbent brev: Fasthold udviklingsbistanden | Mission East

Åbent brev: Fasthold udviklingsbistandenMission Øst og 44 foreninger og organisationer opfordrer regeringen til at fastholde udviklingsbistandens niveau i næste års finanslov.

Det er vigtigt at håndtere de aktuelle kriser, men at det er mindst lige så vigtigt at angribe årsagerne til disse kriser, skriver Mission Øst og 44 andre danske hjælpeorganisationer og foreninger i et åbent brev til udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Udviklingsbistanden er et vigtigt instrument til at forebygge flygtninge- og migrationsstrømme og hjælpe mennesker på flugt og de nærområder, hvor de søger tilflugt, mener de 44 organisationer og skriver derfor lige ud af posen til udenrigsminister og regering:

Fasthold niveauet i udviklingsbistanden i finansloven for 2016.

Mission Øst har underskrevet brevet sammen med 44 organisationer med stor spændvidde – helt fagforeningen 3F til græsrodsbevægelser som Ghana Venskabsgrupperne.  De byder sig til med idéer og forslag til, hvordan Danmark håndterer krisen.

Vi oplever alle, at vi står i en brydningstid med store kriser, men også med store muligheder. Der er behov for nytænkning, og vi er parate til fordomsfrit at se på, hvordan Danmark bedst deltager i internationalt samarbejde og er i front for arbejdet med at beskytte de mest sårbare og udsatte grupper, skriver de.

Læs hele brevet til Kristian Jensen her.