Burma | Mission East

BurmaBurma

Burma sultne børn
Vangohkhih går i 6. klasse og ser COME-skolen som en mor og far for de forældreløse.
Uddannelse er vigtigt. Men lige så vigtigt er det at få mad nok til at trives, vokse og passe sine studier. På COME-skolen i Burma får Marafolkets børn begge dele takket være hjælpen fra Mission Øst. Læs her tre beretninger om livet i Maraland i Chin-staten før og efter COME-skolen. “En far og mor for de forældreløse” “Mit navn er Vangohkhih, og jeg kommer fra landsbyen Sabawngte. Det tager to dage at rejse fra min landsby til COME-skolen i Lailenpi, og rejsen er meget hård. Jeg begyndte på skolen efter 2. klasse. Siden min far døde i en ulykke, og min mor giftede sig igen, boede jeg sammen...
 

Giv et bidrag

hjælp de mest udsatte

Burma ligger i Sydøstasien og har omkring 60 millioner indbyggere. Som mange andre lande i regionen har Burma haft en turbulent historie. I de senere år er forbindelserne til andre lande blevet forbedret, og det har  blandt andet medført, at tidligere økonomiske sanktioner er blevet lettet.
 

Ændringerne betyder også, at det for første gang i mange år er muligt for det internationale samfund at hjælpe de mest udsatte grupper i Burma, der lider under konsekvenserne årtiers interne konflikter og naturkatastrofer.

Det er befolkningen i de fjerntliggende landområder, som har det værst, især hvis de tilhører et kristent mindretal. Mission Øst arbejder for at imødekomme Mara-folkets behov i Chin-delstaten i samarbejde med den lokale organisation, Together for Sustainable Development (TSD), der tidligere hed Service and Development Department (SDD). Organisationen er en udviklingsafdeling under Mara Evangelical Church (MEC).

TSD drev i flere år en kostskole – COME-skolen – for at sikre børnenes fremtidige uddannelse. Fra 2013-2016 sørgede Mission Øst for fødevarehjælp til kostskolens børn. Mission Øst arbejder også med at styrke TSD's kapacitet som organisation, så den kan blive endnu nyttigere for Mara-folket.

 

Vangohkhih går i 6. klasse og ser COME-skolen som en mor og far for de forældreløse.

Uddannelse er vigtigt. Men lige så vigtigt er det at få mad nok til at trives, vokse og passe sine studier. På COME-skolen i Burma får Marafolkets børn begge dele takket være hjælpen fra Mission Øst. Læs her tre beretninger om livet i Maraland i Chin-staten før og efter COME-skolen.

I dag er Mary Nuso 17 år og et af Mara-folkets fremtidshåb. Men kun fordi hun som otte-årig gik den lange vej til COME-skolen helt på egen hånd.

Mary Nusos ønske om at studere var så højt, at hun som otte-årig begav sig ud på en to-dages vandring for at nå frem til COME-skolen. Nu er hun et af Mara-folkets håb for fremtiden.

Mai Ki fortæller om arbejdet i Burma under sit besøg i København i foråret.

Træning fra Mission Øst fik burmesiske kvinder til at gå sammen om salg af chili. Mere viden giver bedre fortjeneste, og det bringer befolkningen ud af fattigdom.

Huse og marker er blevet fuldstændig ødelagt i vandmasserne, og Mission Østs lokale partner kæmper for at hjælpe lokalbefolkningen. Foto: SDD.

Burma er ramt af de værste oversvømmelser i årtier. “Mad er det største problem,” siger Mission Østs lokale partner i ét af de berørte områder.